Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

marți, 20 noiembrie 2012

Recenzie: Lee Child - Ancheta


Cu Lee Child am făcut cunoștință în 2007 – prin intermediu cărților sale bineînțeles – prin  Nimic nu e ușor apărut într-o ediție condensată la Reader’s Digest. În 2010 am dat la raftul de reduceri în librăria Alexandria peste volumul Evadare imposibilă. După romanul acesta am constatat că m-am îndrăgostit iremediabil de stilul narativ și de romanele lui Child, care îl au pe fostul polițist militar, Jack Reacher, drept personaj principal. Așa că nu am rezistat ofertei celor de la Litera și mi-am achiziționat Ancheta apărut în colecția thriller, cea care se vindea cu Jurnalul Național și din nu știu ce motive a fost oprită.

Ancheta e unul dintre cele mai recente romane ale lui Child însă acțiunea lui ne poartă înapoi în timp, în 1997 în perioada când Racher era dora polițist military. De fapt romanul aduce în discuție exact momentul în care Jack renunță la cariera militară.
Informații despre carte:
Titlu original
The Affair
Titlu în română
Ancheta
Editura și anul apariției
Litera, 2012
Traducător
Ana Dragomirescu

Și în acest roman ca și în celelalte frumosul și bine-dotat-ul (din toate punctele de vedere) Jack Reacher are parte de aventuri palpitante, de minciuni și corupție la nivel înalt dar și de aventuri amoroase cu scene de sex pasionale și tandre sau sălbatice și atât de dezlănțuite încât ridici ochii din pagină și te uiți împrejur ca nu cumva cei de pe lângă tine să fi auzit gemete de plăcere și scârțâit de arcuri.
În martie 1997 o tânără femeie este găsită moartă în Carter Crossing, Mississippi un orășel minuscul ținut în viață de o bază militară unde se desfășoară operațiuni secrete. Pentagonul are o bănuială că vinovatul ar fi în baza militară și cum nu vor ca imaginea armatei să fie pătată îl trimit pe Jack Reacher să o supravegheze pe frumoasa Elizabeth Deveraux, șerif în Carter Crossing. În cazul în care bănuielile se adeveresc misiunea lui Jack este să facă dovezile dispărute iar apoi să dispară și el.
Problemele apar din momentul în care acoperirea lui Jack este distrusă de către șeriful Deveraux și se complică când cei doi ajung în același pat și își sincronizează mișcările trupului cu trecerea marfarului de la miezul nopții. Marfarul de la miezul nopții e un element cheie al întregii povești și ajută la crearea unor conexiuni cu alte crime din trecut dar duce și la descoperirea criminalului.
În acest roman ca și în altele Jack Reacher se asigură că vinovatul nu scapă ușor printre ițele birocratice ale legii.
Dragi cititori să nu credeți că de această dată nu vă mai rămân întrebări la care să răspundeți. Din contră trebuie să citiți romanul pentru imaginea de ansamblu dar și pentru a descoperi niște secrete ascunse și pentru a vă delecta cu povestea finală frumos aranjată de Reacher și geniul malefic care sălășluiește în el.

Linkuri de achizitie: 
- elefant.ro, print si e-book.
- litera, print si e-book.

Savurați intens lectura! 

4 comentarii:

  1. Foarte frumoasa recenzia :) Mersi pentru prezentare

    RăspundețiȘtergere
  2. With a 60 day maturity, turnips need to be in the ground by August 15.
    It has a very strong odor that will take your breath away.
    In this same respect, mulch aids in the prevention of soil
    splashing onto plants.

    Feel free to visit my blog; mulching

    RăspundețiȘtergere
  3. They do not require as much work as many other animals do and are really
    fun to watch. He spoke slightingly but without bitterness of everything he had written, and I knew his new
    book must be very good for him to speak, without bitterness, of the faults of the past books.

    Information regarding different websites that contain large chunk
    of databases of unclaimed properties and money are also provided in different newspapers.
    Sometimes local PR can attract better business for you than an article
    in Indian media. But I felt I had something interesting, if
    not unique, to say about the Mafia because as a boy I had listened not only to Mafiosi in my stepfather's kitchen but to first and second generation Sicilians who understood how and why the Mafia had gotten a foothold in this country.

    Visit my web site click here

    RăspundețiȘtergere

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...