Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

miercuri, 13 martie 2013

Recenzie: Robert Jordan - Dragonul Renăscut


În universul din Roata Timpului, în Vârsta în care se desfășoară evenimentele e din ce în ce mai evident că Ultima Bătălie se apropie, iar cei trei t’averen au roluri importante de jucat în ea.
Odată ce Rand s-a proclamat Dragonul Renăscut, toți ceilalți falși dragoni au fost reduși la tăcere, deoarece Roata nu acceptă alți pretendenți. Însă Rand are probleme cu mânuirea saidinului care nu pare să funcționeze după aceleași reguli ca saidarul, astfel că Moiraine nu îi este de nici un folos, așa că Rand decide să urmeze Profeția, ba chiar să o oblige să i se supună și pleacă să cucerească Stânca din Tear, cea mai veche cetate omenească, unde se află Sabia-ce-nu-poate-fi-atinsă denumită și Callandor.


Între timp în Turnul Alb, Ajah Neagră stârnește o revoltă și ucid Aes Sedai, iar apoi dispar împreună cu niște artefacte prețioase. Egwene, Elayne și Nynaeve sunt singurele în care Tronul din Tar Valon se poate încrede, așa că ele sunt trimise pe urmele celor treisprezece Aes Sedai Negre, atâta doar că cele trei sunt niște novice.
În plus, cei treisprezece Rătăciți au fost eliberați, deoarece sigiliile care țin închisoarea Celui Întunecat se sfărâmă unul câte unul. Rătăciții au pornit astfel atât pe urmele lui Rand cât și pe cele ale celor trei tinere nevice, iar puterile lor sunt uluitoare, nu degeaba au fost cei mai puternici bărbați și femei Aes Sedai din Vârsta Legendelor.
Finalul îl aduce pe Rand aproape de Callandor, dacă o va stăpâni sau nu, asta vă rămâne de aflat lecturând și acest volum ale seriei Roata Timpul scrisă de Robert Jordan.
Roata Timpului e o serie fantasy extraordinară care captivează ceva mai greu cititorul, dar odată prins în poveste nu mai ai scăpare. Îmi place pentru complexitatea lumii create și pentru personajele cu puteri uluitoare și capacități ce depășesc imaginația. În plus îmi place și designul sobru și întunecat al cărților. Toate au coperte negre, doar titlurile sunt scrise colorat.
Atenționare: pentru cei îndrăgostiți de dragoni, volumul de față, în ciuda numelui, nu conține acele creaturi mistice, este doar o metaforă.

Menționez, ca și la recenziile anterioare, că eventualele inexactități sau greșeli îmi aparțin și sunt datorate memoriei mele umane supuse mereu degradării.

Lectură plăcută!  

2 comentarii:

  1. Ce bine că citeşti atât de multe tipuri şi titluri - aşa îmi fac şi eu idee despre unele din cărţile la care nu ajung, sau n-am ajuns încă. Îmi plac şi poveştile şi serialele cu asemenea poveşti fantasy. Nu-ţi fă griji în ceea ce priveşte memoria - a noastră a tuturor este la fel - tu ai cel puţin noroc că încă eşti tânăr :) Tatăl meu zice - "Să vezi ce-o mai fi peste 5 ani" Mă gândesc că în cazul nostru, al meu, al lui sunt valabil 5 ani, dar pentru tine va dura mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place să-mi diversific lecturile, să cunosc diferite universuri și să împărtășesc noile informații cititorilor blogului meu.

      Ștergere

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...