Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Recenzie: A.D. Miller - Dezghețul

În 1974 s-a născut, la Londra, A.D. Miller. În prezent este editorul publicației The Economist, ediția pentru Marea Britanie. Dezghețul este romanul său de debut, roman care i-a adus succes internațional.
Romanul are plasată chiar la început definiţia „ghiocelului” care în arogoul moscovit înseamnă  „cadavru îngropat sau ascuns în troienele de zăpadă, care iese la iveală doar la dezgheţ”. Această definiție crează un tablou macabru dar real care poate fi de asemenea conectat cu un al doilea sens potrivit căruia, odată asumat un stil de viaţă decadent şi lipsit de moravuri, mai devreme sau mai târziu, consecinţele vor apărea.




Nick Platt este un avocat englez ce locuiește la Moscova. Într-o seară, la metrou face cunoștință cu două fete frumoase, irezistibile chiar. Ajung să se cunoască îndeaproape și Nick află că mătușa lor dorește să schimbe apartamentul din centrul Moscovei cu unul mai retras. Odată ce îl cunoaște mătușa fetelor începe să aibă o încredere oarbă în el. Toți trei găsesc un afacerist, vând apartamentul mătușii și cumpără unul mai mic.
Pentru o bună bucată de vreme Nick nu mai știe nimic despre mătușă sau despre dubiosul afacerist. Una dintre fete îi destăinuie mai apoi că totul a fost o înscenare pusă la cale pentru a-l prinde pe el în plasă. Nick ajunge victima propriilor sale alegeri și a proprii naivități.
Dezghețul nu e unul dintre romanele pe care le-aș recomanda cu ușurință, dar dacă vreți să simțiți atmosfera din perioada comunistă cu tot ce conține ea, romanul lui Miller e un mod destul de potrivit.
Campania Citește și câștigă cărți pe viață din colecția Strada Ficțiunii a editurii ALL se mai îmbogățește cu o nouă recenzie, cea de față.

Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...