Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Recenzie: Michael Rostain - Fiul

Personajul principal, Lion, e mort. Da am avut în față un roman despre un personaj decedat. Acesta, trecut în lumea de dincolo încearcă să ia legătura cu familia sa. Mai mult însă, bântuie casa unde locuiește și veghează asupra părinților săi dar și asupra cățelușei. El analizează comportamentul celor din familie, ne spune cât de triști sunt părinții lui pentru că el nu mai este, și cum ei se agață de lucrurile fiului încercând să-l mai rețină printre ei. Tatăl lui Lion găsește în telefonul fiului său mesaje de la iubita sa.


Lion decedase deoarece fusese bolnav de meningitis fulminans o afecțiune galopantă ce îi afectase creierul. Pornind din acel moment Lion redă suferințele celor din jur, cei pe care trecerea sa în neființă i-a afectat cel mai mult și aici e vorba de tatăl său. Pe lângă acestea ne sunt redate simptomele bolii și faza finală în care medicii nu am mai putut face nimic pentru a-l salva.
După toate acestea avem parte de o privire de ansamblu asupra întregii ceremonii a funeraliilor. Momentul culminant vine însă atunci când Bèrangère, o prietenă de familie, vine în vizită  și le spune părinților lui Lion că ultima lui dorință ar fi fost ca ei să…
Fiul este o poveste emoționantă și tristă iar totodată diferită de ce am citit până acum. În romanul lui Michael Rostin nu găsim suspans, crime, droguri, ci doar o tristețe care îi macină pe părinții băiatului, o dragoste imensă între cei 3 membrii ai familiei și o nenorocire groaznică.
Recenzie parte a campaniei Citește și câștigă cărți pe viață din colecția strada Ficțiunii, de la editura ALL.

Lectură frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...