Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

sâmbătă, 9 iulie 2016

Recenzie: Cecelia Ahern - Cadoul


Îmi era dor să citesc ceva de Cecelia, deoarece cărțile ei ca și ale lui Sparks, nu sunt doar romane de dragoste ci și romane care te fac să meditezi asupra deciziilor pe care le faci zilnic.

După primele capitole citite, se instalează un sentiment de plictiseală și ai tendința să abandonezi lectura fiindcă te așteaptă o groază de alte cărți care merită citite și nu are rost să piezi vremea cu ceva ce nu îți place. Însă, te gândești un pic la personaj, ce vrea să transmită autoarea prin el? De ce îi construiește un trai așa banal?

Lou Suffern, un om de afaceri, soț, tată a doi copii, nu-și dorește decât să încheie cât mai multe contracte și să fie promovat în funcție. Nu-l afectează nici faptul că nu-și pune amprenta asupra educației propriilor copii. Își tratează soția cu atata indiferență, încât eu nu înțeleg ce rost mai are să stea cu el. De același tratament au parte și părinții lui, dar și sora și fratele său. Pentru el, evenimentele familiale, sărbătorile nu reprezintă nimic.


Din senin, Lou ii oferă un loc de muncă lui Gabe, un om al străzii, care se împlică prea mult în viața lui Lou și asta începe să-l deranjeze pe afacerist. Pe Lou îl frustrează faptul că Gabe apare peste tot pe unde merge el, ca și cum l-ar urmări. Din acest motiv începe să regrete că i-a oferit un post de muncă.

Ceea ce nu știe personajul principal, e că Gabe a apărut în viața lui cu un scop. Un fel de înger păzitor dacă vreți, însă eu îl văd ca un mentor. Încearcă să-i deschidă ochii, să-l aducă pe drumul cel bun și să-l facă să înțeleagă că nu totul se rezumă la bunuri materiale, ci la oamenii care-ți sunt alături la bine și la rău.

Care este modul prin care acționează și dacă va reuși să-i schimbe mentalitatea până nu-i prea târziu, o să descoperiți dacă îi dați o șansă cărții, la fel ca mine.

Scopul lecturii nu este doar pentru a atrage atenția asupra personajului arogant, nepăsător și însetat după avuție, ci de a ne face să ne uităm la noi înșine și de a conștientiza valorile cele mai de preț.

Această carte poate fi comandată de la:
- elefant.ro în format electronic
- okian.ro în format tipărit
- books-express.ro tipărit în engleză

Spor la citit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...