Mesaj către cititor:

Bun venit!
Întreg conținutul acestui blog îmi aparține, cu excepția imaginilor și a situațiilor în care precizez altfel. Dacă totuși copiezi ceva de aici, menționează-mă drept sursă.

Lecturi plăcute!

joi, 24 noiembrie 2016

Recenzie: Guillaume Musso - Maine

Titlu original: Demain
Traducerea: Liliana Urian
Editura: ALLFA
Colecția: Strada Ficțiunii Bestseller
Număr pagini: 336

        Acțiunea romanului gravitează în jurul filosofului, Matthew Shapiro care predă la Harvard și a Emmei Lovenstein care ocupă postul de somelier adjunct la un restaurant din New York. Inițial două personaje care duc o viață normală.
Zguduit de accidentul soției sale, Matthew rămâne stors de dorința de a trăi. Singurul motiv pentru care nu își pune capăt vieții este fetița lor de 4 ani, Emily. Existența lui ia o întorsură neașteptată în momentul în care achiziționează de la un târg de vechituri un laptop. Descoperind niște poze în acesta, o contactează pe vechea proprietară.
Emma, un somelier de excepție reușește să atragă clienții restaurantului prin impecabile asocieri dintre vinurile rafinate și mâncărurile sofisticate. Cu toate că are o viață profesională cum mulți își doresc, cea personală este pe marginea abisului. Instabilitatea ei emoțională o împinge de multe ori în brațele sinuciderii, cu toate acestea rezistă atâta timp cât să fie contactată de Matthew.
În urma unui flux de informații cei doi decid să se întâlnească. Aceeași zi, aceeași oră, același restaurant, numai că nu se întâlnesc. Oare de ce?
Cei doi trăiesc în timpuri diferite, el în 2011, iar ea în 2010 și singurul mod de comunica este acel gadget. Profitând de această ciudată întâmplare, Matthew îi cere Emmei să oprească accidentul soției sale, Kate. Râvnind la iubirea de familie, ea refuză să-i îndeplinească cererea filosofului, cu scopul de a-i lua locul lui Kate în viitor. Curiozitatea o face pe Emma să o urmărească pe Kate și să scormonească în trecutul acesteia care nu se potrivește nicidecum aparențelor.
Kate plătește un asasin să-i omoare soțul, astfel încât amantul ei să beneficieze de un transplant de inimă, cei doi având fenotipul Bombay, o grupă sanguină foarte rară.
O scenă parcă desprinsă din filmele polițiste, Emma ajunge la locul destinat asasinării și îl salvează pe Matthew, împușcând-o pe Kate.
Cum o să afecteze incidentele din 2010, prezentul din 2011? O să aibă Emma viitorul pe care și-l dorește?
       Amestec de poveste de dragoste, roman polițist și elemente fantasy, care bine coroborate dau naștere unei scrieri menite să producă cititorului o poftă de a devora cartea în mai puțin de o zi. Musso are un stil aparte de a construi destinele personajelor și de ai face pe cei care lecturează cartea, să se identifice cu acestea.

Cartea poate fi achiziționată de aici.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important!

Pe acest blog au fost activate comentariile Google Plus. Pentru a lăsa un comentariu este nevoie să vă autentificați cu contul google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...